Μας στηρίζουν

Ταυτότητα

Επίσημη ιστοσελίδα των τμημάτων βόλεϊ του ΑΙΑΝΤΑ ΕΥΟΣΜΟΥ.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@aiasvolley.gr ή κάντε κλικ εδώ.

Διακρίσεις

diakriseis-koupa.jpg

Επισκέψεις

369225
Σήμερα
Αυτό το μήνα
Συνολικά
32
3150
369225

Paedia Volley

Μια καινούρια δραστηριότητα ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2013 στον Αίαντα, το paedia volley, ένας νέος τρόπος να μαθαίνουν τα παιδιά βόλεϊ. Είναι ένα εργαλείο με το οποίο οι μικροί αθλητές/τριες μαθαίνουν τις βασικές δεξιότητες του βόλεϊ παίζοντας, ψάχνοντας και ερμηνεύοντας. Με τεχνικές, όπως η δραματοποίηση και το θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά καλλιεργούνται και γυμνάζονται. Μαθαίνουν να ψάχνουν, να γνωρίζουν τις αμέτρητες δυνατότητες του σώματός τους, να επικαλούνται τη λογική τους και να επιστρατεύουν τη φαντασία τους.

Η ονομασία του προέρχεται από την ελληνική λέξη “παιδεία”, επειδή ακριβώς τα παιδιά αποκτούν μια γενικότερη αθλητική – και όχι μόνο – παιδεία. Απευθύνεται σε παιδιά 4, 5, 6 και 7 ετών (χωρίς περιορισμούς για μεγαλύτερα ή μικρότερα παιδιά). Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά, αποκλειστικά στο τμήμα βόλεϊ του Αίαντα Ευόσμου.

Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά, μέσω της κίνησης και με διασκεδαστικό τρόπο να εισαχθούν στον κόσμο του αθλητισμού, να γυμναστούν, να μάθουν τα βασικά του βόλεϊ, ώστε να μπορούν να προχωρήσουν στα επόμενα προπονητικά στάδια και να αποκομίσουν αθλητική κουλτούρα.

Ο κ. Γιώργος Χρηστινίδης, που εφαρμόζει το πρόγραμμα με δυο βοηθούς (αθλητές/τριες από τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου μας), είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα το βόλεϊ, έκανε μεταπτυχιακά στο Τμήμα Θεάτρου της σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης με γνωστικό αντικείμενο την “Κινητική Μάθηση”.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στο Δ.Α.Κ. Ευόσμου, κάθε Σάββατο & Κυριακή, από την έναρξη μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς και αριθμεί ήδη πολλούς λιλιπούτειους αθλητές και αθλήτριες.

Το εργαστήρι του βόλεϊ στη Θεσσαλονίκη

Οι ακαδημίες έχουν ήδη ξεκινήσει με ορμή και τα παιδάκια έχουν κατακλύσει το ΔΑΚ Ευόσμου τιτιβίζοντας. Η μηχανή του εργαστηρίου του βόλεϊ στη Θεσσαλονίκη έχει πλέον πάρει μπρος.

Φέρτε τα παιδιά στο εργαστήρι αθλητών του Αίαντα να μάθουν τα μυστικά του βόλεϊ και ν' αποκτήσουν αθλητική κουλτούρα από έμπειρους προπονητές και επιστήμονες. Ο Αίας κατέχει την 11η θέση στην Ελλάδα στην κατάκτηση πανελλήνιων τίτλων από το 1936 που έγινε το πρώτο πρωτάθλημα στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, την 4η στο γυναικείο βόλεϊ και την 3η στην κατάκτηση πανελλήνιων τίτλων στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα.

Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει. Τα παιδιά που γεννήθηκαν από το 2007 και μετά έρχονται κάθε Σάββατο & Κυριακή 11:00 - 12:00 στο ΔΑΚ Ευόμου.

Μας στηρίζουν

Πρόσφατα Νέα

Το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Δεκεμβρίου η ακαδημία μας...
ΠΕΜΠΤΗ 13-12-2018ΑΝΔΡΩΝΑΠΣ ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ-ΕΟ...
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου Γυναικών: ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ-ΑΠΣ...
  Σάββατο 1 Δεκεμβρίου   Γυναικών: ΑΠΣ ΑΙΑΣ...

Μας στηρίζουν:

Copyright © 2012-2015 Α.Π.Σ. ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ volley
ΔΑΚ Ευόσμου - Εθνικής Αντίστασης 75 & Γοργοποτάμου - Τ.Κ. 56224 - Εύοσμος - Θεσσαλονίκη